Odluka SNS-a
1

Odbornik koji je isključen iz Vučićeve stranke rekao "ovdje nema slobode"

Klix.ba
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Dragutin Mirković, odbornik Skupštine Smedereva u Srbiji isključen je iz Srpske napredne stranke na čijem čelu se nalazi predsjednik Aleksandar Vučić uz obrazloženje da je istupao suprotno stavovima stranke.

Kako je prenio portal smederevskenovine.rs, u pismu koje je smederevski odbor uputio Izvršnom odboru SNS-a, njegovo isključenje se zahtjeva “nakon uvreda i pogrdnih riječi koje je iznio na račun funkcionera Srpske napredne stranke, ali i pojedinih odbornica, i naglašava da je to samo poslednji u nizu njegovih ispada“.

Navedeno je i da mu je u popodnevnom dijelu zasjedanja nije dozvoljeno da govori, zbog čega je najavio štrajk glađu, u čemu je dobio podršku opozicionih odbora, ali je od te ideje odustao.

“Kolege odbornici, hajde da vas nazovem kolegama, ali to nismo. Poštovani građani Smedereva, znači, govorim isključivo u interesu građana Smedereva, jer su građani željeli da zastupam njih, a ne da zastupam neke nasilnike i kabadahije. Malo prije je pomenuo doktor smisao života. Pa, smisao života je sloboda. Ona je najveće blago. I lijep život. A mi to nemamo u Srpskoj naprednoj stranci. Što jednom ne izađete i kažete istinu! Ovde ne smiješ da kažeš ono što misliš.“, rekao je Mirković., prenosi B92.