Lažno svjedočenje
32

Odbačena optužnica protiv Luke Modrića u procesu protiv Zdravka Mamića

Klix.ba
Luka Modrić
Luka Modrić
Optužnica protiv kapitena hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića zbog lažnog svjedočenja na suđenju bivšem čelniku NK Dinama Zdravku Mamiću pravomoćno je odbačena je jer zagrebački Županijski sud potvrdio odluku nižeg suda iz rujna, službeno je potvrđeno u ponedjeljak.

Optužnica protiv kapitena hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića zbog lažnog svjedočenja na suđenju bivšem čelniku NK Dinama Zdravku Mamiću pravseptembra službeno je potvrđeno danas.

"Vanraspravno vijeće je odbilo žalbu državnog odvjetništva i potvrdilo prvostepenu odluku Općinskog kaznenog suda. Obrazloženje je da u ovom trenutku, nakon provedenog postupka, ne postoji dovoljan stepenj osnovane sumnje da bi se protiv Modrića mogla podići optužnica odnosno da bi se vodio krivični postupak", izjavio je glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić.

Pojasnio je da obrazloženje vanraspravnog vijeća ide u pravcu da državno odvjetništvo temelji svoju optužnicu na iskazu Luke Modrića koju je dao pred državnim tužiocem, u situaciji kada branitelji okrivljenika nisu bili prisutni. "Tu se radi o jednom nekonfrontiranom iskazu na kojem se ne može temeljiti sudska odluka", rekao je Devčić.