28 osoba
54

Objavljen snimak privođenja splitskih huligana koji su opljačkali prodavnicu u Srbiji

Klix.ba
Navijači splitskog Hajduka koji su jučer na putu za Sofiju pravili haos u Srbiji, tačnije u Vrčinu, danas su uhapšeni kada su se vraćali kući preko Srbije. Njih 28 je sprovedeno na saslušanje.

Na ekskluzivnom snimku "Blica", mogu se vidjeti pripadnici navijačke grupe Torcida koje policija iz marica uvodi u policijsku stanicu u Grockoj, odakle su odmah sprovedeni na saslušanje u Beograd kod sudije za prekršaje.

Više stotina navijača splitskog Hajduka su jučer rano ujutru pokrali gotovo cijeli asortiman u prodavnici na benzinskoj pumpi u Srbiji, kada su krenuli na utakmicu u Bugarskoj.

Huligani su iz Grocke pod policijskom pratnjom upućeni u gradski SUP u Bulevaru despota Stefana, rekao je predsjednik Prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinković.

Za sada još nije poznato da li će se teretiti za drsko i bezobzirno ponašanje u grupi, za šta je predviđena kazna od 30 do 60 dana zatvora ili rad u javnom interesu ili za nasilje izvršeno u grupi za šta je predviđena kazna zatvora od 30 do 60 dana.