{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Objavljen snimak hapšenja kradljivaca slike u Srbiji

13.4.2012. u 14:01
4
24
Objavljen snimak hapšenja kradljivaca slike u Srbiji
4
Objavljen snimak hapšenja kradljivaca slike u Srbiji
Cezanneova slika "Dječak u crvenom prsluku" (Foto: AFP )
Srbijanska policija je uhapsila ti osobe povezane s pljačkom u kojoj je ukradena Cezanneova slika "Dječak u crvenom prsluku". Snimak hapšenja je objavljen na internetu.
Srbijanska policija je uhapsila osumnjičene pljačkaše u Beogradu. U prtljažniku njihovog automobila je pronađena Cezanneova slika "Dječak u crvenom prsluku", koja je vrijedna 100 miliona eura. Bila je umotana u karton i dobro sakrivena. Na snimku se vidi hapšenje kradljivaca, kao i forenzički tim koji je pronašao sliku.

Djelo francuskog umjetnika je ukradeno u Zurichu 2008. godine zajedno sa djelima Claudea Moneta, Vincenta van Gogha i Edgara Degasa.

Ukradena djela su bila dio kolekcije oko 200 djela koja su bila u vlasništvu milijardera Emila Buehrlea, koji se u Drugom svjetskom ratu obogatio proizvodeći oružje za Adolfa Hitlera. Buehrle je umro 1956. godine.

Iako se to dugo držalo u tajnosti, na konferenciji za medije u četvrtak je otkriveno da se radi o Cezanneovom djelu "Dječak u crvenom prsluku" koje je vrijedno 100 miliona eura.

U akciji u Beogradu i Čačku su učestvovale i policijske snage iz nekoliko evropskih zemalja.
video platform
video management
video solutions
video player

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: