Komentari (128)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kao i tata ljubi uvjek onoga ko vlada, stara skola dvolicnjaka, koja nazalost uvijek rezultate daje. Tako mu je i djed, a poslije i tata radio, sve naplatili i ko fini bili, a u praksi fasisti na kvadrat. Tudjman je bio gospodin, stvorio je i sanjao veliku Hrvatsku, lezao je za svoje ideale i jos ih je mogao glavom platiti, Tudjman je neko ko je kao general JNA rekao da misli drugacije, i izgubio je zato sve privilegije.Tudjman je najveci Hrvat u istoriji
Nema veceg Hrvata od Josipa Broza Tita. Covjek, koji je kao austrougarski vojnik klao i vjesao po Macvi, a nakon 20 -ak godina, vodio preko 90% ludih Srba u partizanima, vodio borbe po bosanskim brdima sa tim istim ludim Srbima, dok je Jasenovac radio punom parom. Zatim na kraju rata napravio hrvatsku, kakva je sada, a 74. dao joj put u nezavisnost, sa svim morem. Tudjman je samo dosao na berlinski, svedski sto i nista vise. Tudjman Titu nije ni do koljena, ma ni do nokta.
@Vukadin sve tacno tako bilo
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Boljševik junoša. Nikad prodisati od boljševika. HDZ mladež će da udara svoje gradjane po ušima najvećim porezima u EU a oni će da lade muda u Titinim vilama.
a Milić je srpsko prezime. pametnom dosta
Sudskom presudom potvrđeni ratni zločinac po kojem je nazvan Zagrebački aerodrom, dok je Visoki predstavnik zabranio da Sarajevski aerodrom nosi ime Alije Izetbegovića koji je čist i pred Bogom i pred sudom! Pravda? Više su Hrvata i Srba pobili Tuđman i Milošević dijeleći Bosnu nego što ih je Alija mogao spasiti!
Balkan, jbg...
Tacno su najveca ljudska govna hrvati sa Srpskim prezimenima
Tudjman je samo jedan u nizu nacionalista 90tih koji su razrusili Jugu na extreman nacin. Hrvatska je bila drzava (feder jedinica) u Jugi a i prije Juge tako da joj drzavnost nije data. "Otac nacije" Tudjman je zapravo bio otac Hrvatskog nacionalizma 90tih. Rat izmedju Sr i Hr je bio sukob nacionalizama u borbi za teritorije. BiH im je bila dodatna teritorija za sukob i podjeli.
I sto ovo nas treba da brine. Neka novost da se hrvati uzdaju u osobu koju nazivaju otac nacije. Pa njima je thompson pjevac nacijepa se niko ne uzbudjuje od njih. Sta ste zeljeli sa ovimclankom da postignete klix. Stvarno sta
Znači namjerava dobro da se nakrade i obrne ideologiju za 180 stepeni kad mu bude pogodno.
Hoce da rehabilituju politiku Tudjmana prema BiH. Cak uporno zele da Bosanci prihvate i postuju lik i djelo doticnog koji je htjeo da im podijeli zemlju koristeci profasisticku matricu logora i protjerivanja. U Makarskoj (omiljenom ljetovalistu Bosanaca) u parku spomenik Tudjmanu, Bosanskom krvoluku da ih podsjeca..
@simao21 Ne postoje Bosanci kao nacija to je regionalna pripadnost. Ako mi ne vjerujes ima popis iz 2013. godine.
pa naravno da mu je politički uzor, neće valjda biti josipović? tuđman je otac hrvatske i uvijek će biti pozitivna ličnost svim hrvatima, ne vidim razloga za čuđenje? to što neki u svakoj osobi koja kaže da voli hrvatsku ili je nešto ne daj bože napravila pozitivno za tu zemlju vide odmah ustaše to je već sasvim drugi par rukava.
@cancel Tudjman nije otac Hrvatske, otac hrvatske je Tito
mladi ustasa. Tata mu se prilagodjavao svugdje samo da mu bude dobro. Poltroni i prave ustase.
Glupo bi bilo da mu je uzor Josip Broz Tito, jer inače nikada i nebi ni bio u Vladi Hrvatske ako mu nije uzor Tuđman. Zamislite to da je nekom HDZovcu uzor Nelson Mandela?
mislim, šta ste očekivali od sina gorana milica, supcica za sve rezime ...
hrvatima je Tuđman pozitivna licnost, al nama nije jer je imao pretenzije prema dijelu nase BiH. a to je dokazano i dokumentovano u presudi prlicu i ostalim.
secam se kad je ustasko smece umrlo,tad su sve navijacke grupe u srj pevale veceras je nase vece,veceras se tudjman pece,nek se pece i okrece,ko ga jebe nije imo srece.u boga ne verujem ali se nadam da ga ima,zbog likova kao franja,aljija i sloba jer ako ga ima,tudjman se kuva u kazanu na 10000 stepeni i kuka ko baba na samrti.vecni bol i patnja.to je srednjovekovni prikaz pakla,verujem da se u zadnjih 700g pakao nije promenio i da sad tudjmana davolji segrti kuvaju zivog.
Zasto Aliju stavljas u isti kos s ovom dvojicom?