Poveznice sa Srbijom
61

Nove informacije s Kosova: Jedan od ubijenih bio tjelohranitelj Aleksandra Vulina

B. H.
Bojan Mijailović (Foto: Facebook / Xhelal Svecla)
Bojan Mijailović (Foto: Facebook / Xhelal Svecla)
Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Svecla je objavio nove informacije o napadu na kosovsku policiju koji se ove nedjelje desio na Kosovu.

"Juče smo kroz video snimak svjedočili prisustvu glavnog zločinca i vođe terorističke akcije Milana Radojičića. U međuvremenu, danas je potvrđeno da je jedan od ubijenih koji je također učestvovao u tom činu Bojan Mijailović, tjelohranitelj srpskog šefa BIA Aleksandra Vulina, tokom posjete Republici Kosovo 2013. godine", stoji u objavi Svecle.

Ministar je ponovio svoj stav kako je Srbija direktno involvirana u napad.

"Država Srbija je vodeća ruka uključena u ovaj teroristički napad usmjeren na destabilizaciju Republike Kosovo. Za to već postoji formalna i strukturna veza između umiješanosti Aleksandra Vučića u napad 24. septembra u Banjskoj, Milan Radoičić, kao potpredsjednik Srpske liste i tjelohranitelj Aleksandra Vulina, šefa BIA. Obojica su sankcionirani i na američkoj crnoj listi. Ovo dvoje su najbliži ljudi srbijanskom predsjedniku", dodaje Svecla.

Ističe kako je ovo dokaz da se Srbija nije promijenila od 1990-ih.

"Ove činjenice su još jedan dokaz da se ciljevi Srbije prema Republici Kosovo nisu uopćte promijenili od vremena Miloševićevog režima, bivšeg ministra propagande tog režima, sada predsjednika aktuelnog režima u Srbiji. Čak i najveći optimisti koji su do sada lagali sebe o promjenama u ovoj državi ovih dana uvjereni su u suprotno", zaključuje Svecla.