Regija
0

Nikolić: Od Rusije jedino više volim Srbiju

Anadolija
Tomislav Nikolić
Tomislav Nikolić
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić sutra će se sastati sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom te je uoči sastanka izjavio kako "od Rusije jedino više voli Srbiju".

Kako je saopšteno iz Predsjedništva Srbije, tokom predstojeće posjete Nikolića Rusiji, dva predsjednika će razgovarati o daljem jačanju bilateralne saradnje u svim ključnim područijima, posebno u oblasti trgovine i energije, uključujući implementaciju strateškog projekta Južni tok.

"Rusija je jedna od najvećih trgovinskih investicionih partnera Srbije, spoljnotrgovinska razmena je tokom 2011. godine premašila dve milijarde dolara, što je za 42,5% više nego tokom 2010. godine", navedeno je u saopštenju iz kabineta predsjednika Srbije.

Dodaje se da će jedna od tema predstojećeg sastanka biti i stabilnost balkanskog regiona.

Nikolić je u izjavi datoj novinarima rekao kako mu je velika čast da već drugi put u dva mjeseca razgovara sa Putinom.

"Ja Rusiju volim i jedino što volim više od Rusije je Srbija i za mene je Srbija na prvom mestu. Jedan Srbin da živi bolje meni je to uspeh. Kako da zanemarite da je Rusija najveći partner EU, Njemačke da je respektovana od međunarodne zajednice. I ono šti je najvažnije je da je Rusija stalna članica Savjeta bezbjenosti UN-a, a to znači da je naša borba za Kosovo olakšana time tako što oni koji vode takozvanu državu Kosovo znaju da ne mogu da dobiju stolicu u UN-u", rekao je Nikolić i naglasio da, za razliku od prethodnih predsjednika Srbije, će sve što bude dogovorio sa predsjednikom Rusije i realizovati.