Nikolić o Milanovićevoj posjeti: Trebali su se prvo sresti predsjednici

A
Anadolija
16.1.2013. u 16:36
1
48
Nikolić o Milanovićevoj posjeti: Trebali su se prvo sresti predsjednici
1
Nikolić o Milanovićevoj posjeti: Trebali su se prvo sresti predsjednici Tomislav Nikolić (Foto: Anadolija)
Današnju posjetu hrvatskog premijera Zorana Milanovića Srbiji, srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić ocijenio kao dobru u uspostavljanju dobrih odnosa, ali je istakao da je trebalo da bude prvo susret dva predsjednika.
"Krenulo je u uspostavljanju dobrih odnosa, i Josipović je trebalo da krene na taj put“, rekao je Nikolić dodavši da je bez obzira na sve, on predsjednik Srbije i da predstavlja većinu građana.

On je naveo kako između Hrvatske i Srbije postoje pitanja koja treba rješavati, ali je i dodao da bi uz „srpsko neslaganje“ put Hrvatske u Evropsku uniju "mogao da predstavlja problem“.

"Ako je Hrvatska podnela tužbu za genocid, posjeta nije iskrena i prijateljska. Prije treba da pomirimo narode, a sa nama, političarima, ćemo lako“, proučio je Nikolić.

Srbijanski predsjednik je, odgovarajući na pitanje novinara tokom prijema za dopisnike stranih medija u Predsjedništvu Srbije, rekao da je za njega neprihvatljivo da Kosovo bude u Ujedinjenim nacijama, jer kako je istakao, to bi "stajalo u Rezoluciji koju je donijela Skupština Srbije“.

Izrazivši spremnost za pregovore, Nikolić je rekao da "Srbiji nije do rata, i ako se nekome naratovalo, to je Srbija“.

Osvrnuvši se na Rezoluciju o Kosovu, Nikolić je rekao da Srbija do sada nije imala nikakvo rješenje već da je slušala samo šta joj drugi nude.

"Da vidimo šta će Albanci da ponude“, poručio je Nikolić i naveo da će u pregovorima s albanskom stranom „provoditi sve što se dogovori“.

On je rekao i da Srbija „otvara nova prijateljstva“, ali je još jednom ponovio da priznanje Kosova od strane Srbije nije moguće.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (48)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: