"Posjeta nije iskrena i prijateljska"
1

Nikolić o Milanovićevoj posjeti: Trebali su se prvo sresti predsjednici

Anadolija
Tomislav Nikolić  (Foto: Anadolija)
Tomislav Nikolić (Foto: Anadolija)
Današnju posjetu hrvatskog premijera Zorana Milanovića Srbiji, srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić ocijenio kao dobru u uspostavljanju dobrih odnosa, ali je istakao da je trebalo da bude prvo susret dva predsjednika.

"Krenulo je u uspostavljanju dobrih odnosa, i Josipović je trebalo da krene na taj put“, rekao je Nikolić dodavši da je bez obzira na sve, on predsjednik Srbije i da predstavlja većinu građana.

On je naveo kako između Hrvatske i Srbije postoje pitanja koja treba rješavati, ali je i dodao da bi uz „srpsko neslaganje“ put Hrvatske u Evropsku uniju "mogao da predstavlja problem“.

"Ako je Hrvatska podnela tužbu za genocid, posjeta nije iskrena i prijateljska. Prije treba da pomirimo narode, a sa nama, političarima, ćemo lako“, proučio je Nikolić.

Srbijanski predsjednik je, odgovarajući na pitanje novinara tokom prijema za dopisnike stranih medija u Predsjedništvu Srbije, rekao da je za njega neprihvatljivo da Kosovo bude u Ujedinjenim nacijama, jer kako je istakao, to bi "stajalo u Rezoluciji koju je donijela Skupština Srbije“.

Izrazivši spremnost za pregovore, Nikolić je rekao da "Srbiji nije do rata, i ako se nekome naratovalo, to je Srbija“.

Osvrnuvši se na Rezoluciju o Kosovu, Nikolić je rekao da Srbija do sada nije imala nikakvo rješenje već da je slušala samo šta joj drugi nude.

"Da vidimo šta će Albanci da ponude“, poručio je Nikolić i naveo da će u pregovorima s albanskom stranom „provoditi sve što se dogovori“.

On je rekao i da Srbija „otvara nova prijateljstva“, ali je još jednom ponovio da priznanje Kosova od strane Srbije nije moguće.