Regija
1

Nikolić: Imamo podršku da se u Vijeću sigurnosti ne prizna nezavisnost Kosova

Anadolija
Tomislav Nikolić  (Foto: Anadolija)
Tomislav Nikolić (Foto: Anadolija)
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić kazao je da Srbija ima podršku da u Vijeću sigurnosti UN-a neće biti priznato nezavisno Kosovo.

Srbijanski predsjednik je tokom susreta sa stalnom koordinatorkom Ujedinjenih nacija za Srbiju i stalnom predstavnicom Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) Irenom Vojačkov Solarno istakao da je nepriznavanje nezavisnosti Kosova u UN-u od ogromnog značaja.

"Srbija ima podršku da se u Vijeću sigurnosti neće priznati jednostrano proglašena nezavisnost Kosova i to je za nas od ogromnog značaja“, rekao je predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikolić tokom susreta s Irenom Vojačkov Solorano, stalnom koordinatorkom Ujedinjenih nacija za Srbiju i stalnom predstavnicom Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP).

Kako se prenosi u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsjednika Srbije, Nikolić je tokom ovog razgovora rekao da su Srbiji dobrodošli svi projekti Ujedinjenih nacija koji za cilj imaju unapređenje ekonomske saradnje i promociju ljudskih prava.

"Naša zemlja je u potpunosti naklonjena Organizaciji ujedinjenih nacija i smatramo da bi mnogo bolje bilo da su se neki naši unutrašnji problemi rješavali uz posredovanje Ujedinjenih nacija", rekao je Nikolić.

Vojačkov Solorano, koja je juče stupila na dužnost u Srbiji, uručila je Nikoliću pismo kojim je generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-moon ovlašćuje da u Srbiji obavlja dužnosti za potrebe UN-a.

"Vojačkov Solorano je rekla da joj je želja da se tokom njenog boravka u Srbiji, kroz saradnju sa srpskim državnim organima, unaprijedi ekonomska situacija. Takođe, ona je pohvalila napore Vlade Republike Srbije da se eliminiše korupcija, istakavši da je borba protiv korupcije jedna od osnova svakog modernog društva", navedeno je u saoppštenju.