Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I ovi Makedonci, slušaju doktore i profesore medicine, ni ne haju šta eminentni epidemiolozi Jenny McCarthy i J. Karleuša misle o ovom kompleksnom pitanju... /S
@KeyserChoshe a garantuju li ti doktori i profesori sigurnost od trovanja metalima?
@KeyserChoshe Ovi anti vax retardi vjerovatno ne kontaju ovo /s i misle da si iskren haha
I Njemacka uvodi isto od marta 2020. Nevakcinisana djeca nece biti primljena u vrtic niti skolu, a roditelji ce biti kaznjeni.
Lijepi Tito i njegovo vrijeme, morao si dijete vakcinisat i kraj price. Danas, svako ko procita dva clanka na internetu, daje sebi slobodu da prica protiv vakcina i nanosi stetu i svojoj i drugoj djeci.
Mislim da ovo nije u redu, jer sto god se cini na silu i uz pritisak to znaci da tu nesto ne stima. Gledao sam reportazu o tome da su podaci vezani uz sadrzaj cjepiva nedostupni i govori se da se nalazi jako puno teskih metala koji mogu dovesti do deformacija i ozbiljnih bolesti. Po mom sudu najpostenije bi bilo da svatko ima pravo licno odluciti sto je za njegovo dijete najbolje.
@astra pa isto tako bi onda za ove nevakcinisane bilo posteno izgraditi naselje na otoku i ako se sta desi da ne prelazi na kopno... Zasto bi bilo posteno pustiti laike da odlucuju o kolektivnom zdravlju, molim te? Zbog takvog razmisljanja ce danas-sutra necije dijete platiti zivotom. Sto se mene tice idi u piramidu i lijeci se, ali nemoj nagovarati druge da to rade.
@astra A sto se sadrzaja tice, na svakoj vakcini imas sadrzaj, cak i od kojeg je soja dobivena
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
a ciganjij gotiva… rijesen problem radne snage
bravo Makedonci!
Ko može roditeljima garantirati da su vakcine sigurno po zdravlje djece.
ma ja, ko će slušati doktore, brojna istraživanja... kakvu ti to garanciju očekuješ?! i kojoj bi ti to garanciji vjerovao? uzimaš li ikakve lijekove kad si bolestan? imaš li garanciju da ti neće naškoditi?
Zudox, kome pricas, pusti ih, nema se smiju
Koliko samo debila ima ovdje koji su protiv vakcina, vidi se na ocjenama komentara nažalost... Znam za ovog jednog "poznatog" lika koji je barem 2-3 puta godišnje u vijestima (djete rata), radi u domu zdravlja a priča protiv vakcina po fb-u, baš me razočarao, jadno mu djete...
a Karleusa rekla da se djeca ne vakcinisu koga poslusati? Naucnike i doktore ili srpsku cajku ?
Svi koji su se Srba oslobodili napreduju,a gledaj nas
@Yu-suf-of Sto se ne odvojite? Osnujete Republic of ŠnjOOOko
Kućno školovanje je budućnost.