Sporni zakon
91

Nemirno u Crnoj Gori: Policija kamenovana, uhapšeno nekoliko osoba

I. P.
Foto: Vijesti.me
Foto: Vijesti.me
Crnogorska policija večeras ima pune ruke posla zbog građanske neposlušnosti koja se događa paralelno sa zasjedanjem državne Skupštine na kojoj se već satima raspravlja o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti.

Policija odblokirala je večeras izlaze iz Podgorice i privela nekoliko osoba, u jeku paralmentarne rasprave o spornom Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, prenose crnogorski mediji.

Takođe, kako se navodi, policija je kamenovana u Zeti, a kako pišu Vijesti.me više osoba, među kojima je i jedno svešteno lice, privedeno je nakon što su se oglušili o naređenja policije da uklone automobile sa bulevara na izlazu iz Podgorice.

Policija nije izdržala u Nikšiću gdje je kordon probijen, a građani su uz povike "Milo lopove, ne damo ti svetinje" zapalili baklje.

Policija je uz pomoć pauka odblokirala dva putna pravca - kružni tok kod podgoričkog aerodroma, Zlaticu, kod restorana "Tri Bora" , navodi portal Analitika.

U više crnogorskih općina u toku su blokade saobraćajnica zbog najavljenog usvajanja zakona, piše Tanjug.

Podsjetimo, Srpska pravoslavna crkva smatra da predloženi zakon predstavlja osnov da država otme crkvenu imovinu i da će se taj akt odnositi na više od 650 svetinja, uključujući i manastir Ostrog.