Dvojica uhapšena
47

Napadnuta novinarka u Splitu jer je snimala misu dok je na snazi zabrana okupljanja

I. Č.
Odlukom hrvatskog Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu zabranjena su sva veća okupljanja u Hrvatskoj, ali se na splitskoj Sirobuji danas unatoč svemu održavala misa.

Riječ je se o župi koju, kako piše Index.hr, vodi don Josip Delaš, koji je već ranije dobio prekršajnu prijavu zbog verbalnog napada na policajce.

Svećenik je prošle sedmice, prilikom policijske intervencije, zazivao božju kaznu za policajce, a koronavirus je u razgovoru za Index proglasio "američkim proizvodom", pri čemu je najavio i da će za Uskrs misu održati neovisno o zabrani.

Dalmatinski portal javlja kako je snimajući okupljanje vjernika u crkvi na Sirobuji fizički napadnuta njihova novinarka.

Grubo je odgurnuta te joj je na tlo bačen mobitel kojim je uživo prenosila nedozvoljeno okupljanje, a nakon što su joj crkvenim vratima prikliještili ruku.

Jedan od okupljenih na misi potom joj je mobitel nasilno otrgnuo iz ruke. Mobitel je razbijen, a s njim je u nepovrat otišao i dio snimljenog materijala, navodi Dalmatinski portal.

Pred crkvu u splitskoj Sirobuji stigla je i policija koja, kako javlja Slobodna Dalmacija, čeka kraj mise kako bi ispitala što se dogodilo. Isti medij dodaje kako su se okupljeni vjernici obratili i njihovoj novinarki, upozorivši je da je "bolje da ide ća".

Index.hr piše da su dvije osobe privedene u policijsku postaju zbog incidenta u crkvi na Sirobuji, a više informacija objavit će čim završi kriminalističko istraživanje.