Oglasili se i iz Austrije
63

Nakon više slučajeva trovanja mineralnom vodom Hrvatska povukla određene proizvode s tržišta

I. M.
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Nakon što je u Hrvatskoj došlo do trovanja više osoba, počelo je povlačenje pojedinih gaziranih pića s polica hrvatskih trgovina. Interna istraga pokrenuta je i u austrijskoj Coca-Coli gdje se nalazi punionica Romerquelle.
U cilju zaštite javnozdravstvenog interesa i zaštite zdravlja ljudi, odnosno postojanja sumnje da hrana nije sigurna, a u skladu s Zakonom o hrani u Hrvatskoj sanitarna inspekcija je trgovačkim društvima privremeno zabranila stavljanje na tržište i naredila povlačenje suspektnih proizvoda.

O svemu su se oglasili i iz kompanije Coca-Cola Hrvatska rekavši da "slijedom nedavnih događanja poduzimamo korake kako bismo zaštitili javno zdravlje".

"Privremeno povlačimo jednu seriju Coca-Cola Original Taste 500ml u plastičnoj ambalaži (PET) s tržišta prema Usmenom rješenju Državnog inspektorata Republike Hrvatske, serija proizvoda Coca-Coca Original Taste, gaziranog bezalkoholnog pića, 500 ml PET proizvedenog 11. oktobra 2023. s rokom trajanja do 11. aprila 2024.

Iako naša interna analiza nije pokazala nepravilnosti u proizvodnji ili u proizvodima, također smo donijeli odluku o privremenom povlačenju dvije ograničene serije Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330ml u staklenoj ambalaži do završetka službene istrage. Riječ je o serijama proizvedenim 27. maja 2023. (s rokom trajanja do februara 2024.) i 22. juna 2023. (s rokom trajanja do marta 2024".).

Nastavljamo surađivati s nadležnim tijelima i poduzimamo konkretne aktivnosti kako bismo zaštitili naše potrošače", objavila je Coca-Cola", navedeno je iz kompanije.

Iz Austrije, gdje se nalazi kompanija Coca-Cole i punionica Romerquelle koju postavljaju na hrvatsko tržište, za hrvatske medije su kazali da su uzroke poslali u nezavisni, akreditirani laboratorij na daljnje testiranje.

"Djelujemo u skladu s najvišim standardima kvalitete i sigurnosti hrane, koje redovno provjeravaju nadležna tijela. Paralelno smo proveli temeljitu internu istragu koja nije pokazala probleme u našoj proizvodnji. Osim toga, poslali smo uzorke u nezavisni, akreditirani laboratorij na daljnje testiranje", naveli su iz ove kompanije za 24sata.hr.

Poručili su da im je poznat slučaj u Hrvatskoj u vezi s Römerquelle Emotion Blueberry-Pomegranate u staklenoj boci od 330 ml.

"Nadamo se brzom i potpunom oporavku unesrećene osobe. Vlasti imaju punu podršku naših kolega na terenu da istraže i razjasne slučaj", dodali su iz kompanije.