Javnost podijeljena
57

Nakon slučaja s profesorom Franjom u Čakovcu, njegove kolege otkrivaju loša iskustva sa učenicima

Piše: L. K.
Fotografija: RTL
Fotografija: RTL
Nakon što je slučaj sukoba učenika i profesora Franje Dragičevića šokirao javnost, mišljenja su podijeljena. Neki podržavaju činjenicu što je nasrnuo na učenike, dok ga neki žestoko osuđuju.

Na Facebooku je nedavno pokrenuta akcija dijeljenja loših iskustava sa učenicima te se ovim činom želi pružiti podrška Franji.

Slučaj koji je vrlo brzo obišao javnost u regionu jeste situacija iz jedne srednje škole u Čakovcu gdje su dva učenika gađala profesora kredom, a on je nedugo nakon toga isprovociran nasrnuo na njih.

"Ispočetka sam ih ignorisao, ali kasnije sam ga udario nogom. Nisam ga povrijedio, niti sam povrijedio drugog učenika kojeg sam gurnuo. Oni su pljunuli na sto, a ja sam ponovio njihov postupak", rekao je profesor Franjo za medije dodajući kako bi ponovio sve što je uradio, ako bi mu se opet desila ista situacija.

Profesori pod oznakom "ijasamfranjo" dijele svoja iskustva na društvenim mrežama. Ističu kako se cjelokupna situacija ne treba shvatiti olako, te kako je u pitanju nešto što treba biti iskorjenjeno iz hrvatske svakodnevnice.

Fotografija: Facebook
Fotografija: Facebook
Fotografija: Facebook
Fotografija: Facebook

"Učenici su mi držali ruke na leđima dok su ostali kopali po mom ličnom kompjuteru", jedno je od iskustava koje je podijeljeno na Facebooku.

Fotografija: Facebook
Fotografija: Facebook
Fotografija: Facebook
Fotografija: Facebook

"Kada sam kupila nove zimske gume, učenik osmog razreda mi je prijetio da će ih izbušiti. Ipak, na kraju je odlučio da izgrebe auto ključem, a gume nije dirao", napisala je anonimna profesorica.