|

Nakon prijave za silovanje bivši hrvatski zastupnik otišao u BiH, kasnije uhapšen na granici

Nakon prijave za silovanje bivši hrvatski zastupnik otišao u BiH, kasnije uhapšen na granici
5
A. D.
5.9.2019. u 07:49
26
komentara
5

dijeljenja
Nakon prijave za silovanje bivši hrvatski zastupnik otišao u BiH, kasnije uhapšen na granici Foto: Boris Scitar/Večernji list/PIXSELL
Čelnik Autokluba Siget i bivši saborski zastupnik HDZ-a, Damir Škaro, uhapšen je u srijedu ujutro pri ulasku u Hrvatsku nakon što ga je zaposlenica tog autokluba prijavila za silovanje u augustu.
Škaro je do srijede bio na godišnjem odmoru. Policija ne otkriva detalje oko istrage, ali Damira Škaru imaju pravo zadržati 24 sata.

Kako piše Dnevnik.hr., Škaro će dati svoj iskaz, a tužilaštvo bi sudu trebalo predložiti mjesec dana istražnog zatvora zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, ako utvrde da prijava nije utemeljena mogu sve odbaciti ili ga pustiti da se brani sa slobode.

Saznaje se da je bio u Drvaru gdje je otišao nakon što je žrtva prijavila silovanje 12. augusta. Sam čin se dogodio 10. kolovoza

"Krenula sam prema izlazu i on je mene doslovno napao s leđa, znači primio me oko struka, nabio me na sebe. U tom trenu mi je ruku stavio u grudnjak", rekla je žena koja optužuje Škaru za silovanje. Molila ga je da prestane no, kaže, nije pomoglo.

"Pokušala sam se istrgnuti. Znači obje ruke mi je slomio, stavio me je u klinč. Ja sam se pokušala izvući, međutim zabio mi je ruku ispod haljine, gurnuo ju je u moje gaće... Najgore od svega je što se nisam uspjela izvući", kaže kroz suze zaposlenica AK Siget.

Škaro je istog popodneva napustio zemlju. Za njim je u međuvremenu raspisana i tjeralica pa je u srijedu ujutro uhapšen na granici.
Prijavi grešku


Komentari (26)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...