Jako nevrijeme
145

Nakon ciklona "Hasan" u Crnu Goru stiže "Čajo"

Anadolija
Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore uputilo je upozorenje svim nadležnim institucijama, gradonačelnicima i predsjednicima opština, kao i opštinskim službama zaštite i spašavanja povodom predstojećeg nepovoljnog vremenskog perioda koji će, kako se očekuje, sutra zahvatiti cijelu Crnu Goru, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Operativni štab održat će danas sjednicu u Sektoru za vanredne situacije, na kojoj će biti razmatrano upozorenje Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju o jakom nevremenu i usvojen plan daljih aktivnosti.

Očekuje se da će izuzetno niske temperature sa obilnim padavinama rano ujutro zahvatiti Crnu Goru i da će trajati do nedjelje uveče. U najvišim prdjelima Crne Gore temperature bi mogle pasti do -20 stepeni Celzijusa.

Poledica i jaki sjeverni vjetar bi, prema upozorenju hidrometeorologa, mogu izazvati snježne mećave u planinskim predjelima kao i nanose snijega na saobraćajnicama koje se pružaju u tim oblastima. Ciklon bi mogao značajno otežati proizvodnju i isporuku električne energije, i ugroziti telekomunikacije.

Meteorolozi su prethodnom ciklonu, koji je nedavno zahvatio Crnu Goru, dali ime “Hasan”, dok je novi ciklon nazvan “Čajo”.