|

Nakon ciklona "Hasan" u Crnu Goru stiže "Čajo"

Nakon ciklona "Hasan" u Crnu Goru stiže "Čajo"
145
A
Anadolija
7.12.2012. u 11:12
10
komentara
145

dijeljenja
Nakon ciklona "Hasan" u Crnu Goru stiže "Čajo"
Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore uputilo je upozorenje svim nadležnim institucijama, gradonačelnicima i predsjednicima opština, kao i opštinskim službama zaštite i spašavanja povodom predstojećeg nepovoljnog vremenskog perioda koji će, kako se očekuje, sutra zahvatiti cijelu Crnu Goru, javio je dopisnik agencije Anadolija.
Operativni štab održat će danas sjednicu u Sektoru za vanredne situacije, na kojoj će biti razmatrano upozorenje Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju o jakom nevremenu i usvojen plan daljih aktivnosti.

Očekuje se da će izuzetno niske temperature sa obilnim padavinama rano ujutro zahvatiti Crnu Goru i da će trajati do nedjelje uveče. U najvišim prdjelima Crne Gore temperature bi mogle pasti do -20 stepeni Celzijusa.

Poledica i jaki sjeverni vjetar bi, prema upozorenju hidrometeorologa, mogu izazvati snježne mećave u planinskim predjelima kao i nanose snijega na saobraćajnicama koje se pružaju u tim oblastima. Ciklon bi mogao značajno otežati proizvodnju i isporuku električne energije, i ugroziti telekomunikacije.

Meteorolozi su prethodnom ciklonu, koji je nedavno zahvatio Crnu Goru, dali ime “Hasan”, dok je novi ciklon nazvan “Čajo”.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...