Regija
8

Nakon Bandićevog hapšenja: Pretresi domova i poslovnih prostora

FENA
Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
Nakon privođenja u policijski ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odveden je na pretres svog stana u Bužanovu ulicu, a pretresi domova i poslovnih prostora očekuju i njegove suosumnjičenike - predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića i vlasnika CIOS-a Petra Pripuza, javlja Hina.

"Pred nama je duga noć, još ne znamo o čemu se točno radi", izjavio je Hini Pripuzov advokat Mate Matić. Dodao je kako sumnja da su iza cijelog slučaja "drugi motivi", vjerojatno i politički, no o tome će, kako je rekao, opširnije biti riječi naknadno.

Bandićev advokat Krešimir Krsnik potvrdio je tek da je u toku pretres gradonačelnikova stana.

Neslužbeno se saznaje da je glavna meta policijske istrage povezana s poslovima zbrinjavanja otpada, odnosno ugovora grada s tvrtkama u Pripuzovom vlasništvu, teškim oko 7,5 miliona kuna.

Gradonačelnikova glasnogovornica Martina Šušnjara nije željela ništa komentirati rekavši da nema službenih informacija o hapšenju. Na pitanje kako će grad funkcionirati, odnosno ko će obnašati gradonačelničku dužnost u slučaju Bandićeva dužeg zadržavanja Šušnjara je kazala kako "nema nikakvih problema, jer gradonačelnik Bandić ima dvije zamjenice - Sandru Švaljek i Vesnu Kusin".