{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Nakaš: Presuda Vrhovnog suda Srbije u predmetu "Mihailović" veliko razočarenje

F
FENA
14.5.2015. u 14:26
7
17
Nakaš: Presuda Vrhovnog suda Srbije u predmetu "Mihailović" veliko razočarenje
7
Nakaš: Presuda Vrhovnog suda Srbije u predmetu "Mihailović" veliko razočarenje
Predsjednik Saveza antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata u BiH (SABNOR) dr. Bakir Nakaš je presudu Vrhovnog suda Srbije kojom se poništava osuda na smrt četničkog vođe iz Drugog svjetskog rata Dragoljuba Draže Mihailovića, doživio kao veliko razočarenje.
U izjavi Feni dr. Nakaš je kazao da se odlukom na određeni način još jednom potvrđuje interes i želja da se rehabilitira taj pokret, te da se praktično želi predstaviti kao antifašistički pokret i izjednačiti s onim snagama koje su se borile protiv fašizma.

- To će imati nesagledive posljedice u daljim odnosima između tih retrosnaga koje su preostale i prisutne su, i praktično dovele do toga da se ta presuda izdjejstvuje - istakao je Nakaš.

Mišljenja je da će to sigurno dovesti i do određenih poremećaja odnosa među ljudima koji su godinama bili držani u saznanju odnosa između partizanskog i četničkog pokreta za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Nakaš pretpostavlja da će se sada tražiti rehabilitacija ustaškog pokreta, "pa se postavlja pitanje kako bi izgledao Balkan da su fašisti ostali na vlasti, da su četnici bili pobjednici, da su ustaše i NDH bili pobjednici".

- Kako bi sad izgledala ova naša stvarnost, koja je danas isto tako vrlo ružna, a mislim da bi od 1945.do 1990.godine izgledala još gora - naglasio je predsjednik SUBNOR-a BiH dr. Bakir Nakaš.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: