{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Naglo se pogoršalo zdravstveno stanje Jovanke Broz

26.9.2013. u 15:04
61
116
Naglo se pogoršalo zdravstveno stanje Jovanke Broz
61
Naglo se pogoršalo zdravstveno stanje Jovanke Broz
Jovanka Broz
Stanje Jovanke Broz, udovice Josipa Broza Tita, naglo se pogoršalo.
"Došlo je do respiratornog pogoršanja", kazao je za Blic direktor Urgentnog centra dr. Zlatibor Lončar.

Jovanka Broz je nedavno primljena u bolnicu u Beogradu zbog zdravstvenih problema. Planirala je da se po izlasku iz bolnice vrati u svoju kuću, koja je oštećena.

"Jovanka ne želi da se iz bolnice vrati u bilo koji drugi smještaj zato što u toj kući na Dedinju osjeća izvjesnu pravnu sigurnost", rekao je Žarko Jokanović, pisac feljtona o nekad prvoj dami SFRJ.

On je svakodnevno obilazi u Urgentnom centru gdje se ona nalazi od 23. augusta kada je primljena dehidrirana i u polusvjesnom stanju.

Sve donedavno, izgledalo je da se Jovankino zdravstveno stanje svakog dana poboljšava, što se odrazilo i na njeno raspoloženje.

"Sve vrijeme je svjesna, razgovara sa ljekarima, mada njeno zdravstveno stanje nije ni izbliza dobro da bi nekadašnja prva dama bila prebačena na kućno liječenje", napisao je Jokanović, koji joj je bio u posjeti, piše Blic.

Lekari su utvrdili da Jovanka Broz ima rak.

"Pretpostavljamo da ima tumor kože koji je potekao sa jednog mladeža na leđima, a onda se, zbog neliječenja, proširio. Dodatne analize pokazat će kakvo je pravo stanje. U svakom slučaju, njeno zdravlje je veoma zapušteno, vjerovatno je da je već duži period teško bolesna", ispričao je za Blic Zlatibor Lončar, direktor Urgentnog centra.

Najpoznatija udovica na Balkanu koja više od tri decenije nakon smrti Josipa Broza Tita živi u nametnutoj izolaciji i u šutnji koju je tek nekoliko puta prekinula posljednjih godina, metafora je velikog uzleta i ništa manjeg pada.

Tragični i surovi životopis ove žene išao je od ljubavnice i supruge moćnog komunističkog vođe, preko zavjerenice koja mu radi o glavi, kako ju je predstavljala Titova kamarila, do zatvorenice u trošnoj dedinjskoj vili bez građanskih prava i bez dokumenata, koji su joj vraćeni tek prije četiri godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: