Smiješna strana izbora u Hrvatskoj
0

VIDEO / Na svako pitanje odgovorio sa "Nemam komentara"

Sarajevo-x.com
U susjednoj Hrvatskoj u toku je kampanja za predstojeće parlamentarne izbore, a pažnju šire javnosti tokom predstavljanja stranaka uspio je privući Marko Tomić, predstavnik liste Siniše Vuce za izbore.

Tomić je, atipično za političare u toku kampanje, odbio komentarisati pitanja voditeljice HTV-a koja mu je, prema važećim propisima, ipak morala postaviti određeni broj pitanja. Na svako je Tomić ''mangupski'' odgovarao da nema komentar. Toliko mu se zauzeti stav svidio da je čak i kada ga je voditeljica zamolila da na niz pitanja odgovori s 'da' ili 'ne', također odgovorio: Nemam komentara. Ali, imao je poruku za gledatelje HTV-a kojima je objasnio da lista Siniše Vuce nema novca za jumbo plakate.

"Okupili smo se oko lika i djela Siniše Vuce da bismo jednog pravog narodnog čovjeka doveli u Hrvatski sabor koji će pošteno i jednostavnim jezikom zastupati interes malog čovjeka i hrvatsku državu", rekao je Tomić, dodajući kako su Vucine pjesme te iskrenost i poštenje bolja reklama nego svi jumbo plakati velikih stranaka zajedno.