Otvorena pitanja
11

Na poziv predsjednice Hrvatske Vučić u zvaničnoj posjeti Zagrebu sredinom februara

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić sredinom februara stiže u Zagreb, na poziv hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

"U odnosima sa susjednim državama najviše je otvorenih pitanja. A posebno su zbog toga opterećeni naši odnosi sa Srbijom. No, sigurna sam da naši narodi čija je sudbina isprepletena hiljadu godina mogu pronaći pravi put kroz zajedničku evropsku budućnost. Moramo otkriti sudbinu nestalih, riješiti pitanja manjina, zatim granična pitanja...", izjavila je danas predsjednica Hrvatske.

Kako piše Večernji.hr, Grabar-Kitarović je naglasila uspješnu saradnju hrvatskih i srbijanskih privrednika te dodala kako je i dalje treba poticati.

"Smatram da je sazrelo vrijeme za susret na predsjedničkom nivou. Pozvala sam predsjednika Vučića u službenu posjetu sredinom februara", kazala je.

Podsjetimo, uzvratna službena posjeta predsjednika Srbije Zagrebu odgođena je početkom oktobra. Prema prethodnim najavama, Vučić je Pantovčak trebao posjetiti u novembru, najkasnije u decembru prošle godine. Na Pantovčaku su potom potvrdili da je došlo do "promjene termina" te da su uredi hrvatske predsjednice i predsjednika Srbije u kontaktu.