Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@ Caspian E to nam je donijelo visedecenijsko srpskohrvatsko zabranjivanje kroz jugoslavije da se izjasnimo ko narod. Kad ste cekali da se vec jednom operdijelimo jesmol muslimani srbi il hrvati. Skoro ste uspjeli u unistavanju i asimilaciji jednog naroda, al eto sad, poslije toliko godina ostaje nam da sakupljamo djelice onog sto ste razbijali i da ojacamo svoj nacionalni osjecaj. Otud i to da se nas svaki treci cojk izjasnjava drugacije, ko sto si naveo...
Caspian,da vam nije bilo srednjovjekovne Bosne i Bosnjaka i ti i taj tvoj necak bi danas bili Madjari i pricali madjarski... Malo vise respekta prema koljevki hrvatske kulture i utocistu glagoljasa.Svako imalo obrazovan zna kako su i kada nastajale nacije i kako jos uvjek nastaju i koliko religija igra ulogu u citavom procesu
puno pozdrava Mehmed pasa sokolovic pa se izsnjavejte ne znam kako ?
neka procitaju knjigu na Drini cuprija imalo ihistorije nije zloba
TREBA DA SE VRATE U MATICNU DRZAVU STA RADE U HR. NEKA IH JE VISE U MATICNOJ DRZAVI I NEKA SE PREBROJAVAJU TAMO
Shto znaci da su i pe izbijanja Rata,svi Muslimani bili,s,izvinjenjem>OTPADNICI
Ovi jos nisu rascistili kako im se zove nacija. Sto se mene tice ja sam rascistio. Najbolje guzove ima mama Zelenog zuba.
koje ti to zestoke knjige ucis? garant je ona \'vikipedija\' koju pisu i mala djeca a kojoj bi kao trebalo da vjerujemo sve sto pise?u njoj je pisalo da je Kulin ban bio najveci bosnjak ! pa ti sad vjeruj jednoj takvoj \'tiskanici\'. isti fazon je i sa genetskim nasljedjem, koji pise, kako kome odgovara, bez relevantnih provjera i dokaza. pih i takva saznanja !
A da budemo cvjece.
Nacionalizam nema uporista u Islamu ,nego je Poslani a.s. u jednom ispravnom hadisi rekao da se ostavi nacionalizam jer je on smrdljiv.Nacionalizam sirom svijeta a, pogoto u posljednje vrijeme donio je puno stete, zla i nepravde muslimanima tako da se zbog pripadnosti odredenoj naciji muslimani,svadaju,u. bijaju i tkd..
Sve dok omladina i djeca budu pricala o politici i ko je musliman a ko srbin ili hrvat nema napretka u bih. Na zalost, njima je mozak ispran zbog vas starijih, kojima je opet mozak bio ispran od njihovih starijih itd itd E kakva je ovo drzava mogla da bude. Sad nas poistovjecuju sa palestincima. Jad i ocaj. Steta, mnogo dobri i pametni ljudi smo mi, ali mozemo biti i ono drugo pri ispiranju mozga :)
@misel slijedeci put ce bit Federalci :)
Nisu vam u Jugoslaviji davali da se izjasnite kao Muslimani (bili ste nekakvi Jugosloveni) a nedaju vam ni dansas da se izjasnite kao Muslimani (sad ste nekakvi Bosnjaci)... Pih al su vam navalili na kosti
Ja sam ti reko, ti mi ne moras vjerovati pa sam analaziraj.
kakva bolan efektivna borba?? pa cijeli rat bosnjacka vojska nije pomakla crte sa srbima. alijin cilj je bio naseliti one iz istocne bosne u srednju bosnu i izaci na more sa svojom vojskom. jedini rat koji je alija vodio je rat protiv hrvata. sa srbima je bilo samo povlacenje i sadaka u daytonu.
Glavni cilj raspada Jugoslavije je bio rat u BiH i njena podjela. Ovo ostalo nije bilo nista nego smoke-screen. Pa koliko je efektivna borba trajala u Sloveniji i Hrvatskoj? U sloveniji 1 mjesec a u htvatskoj 5-6 mjeseci....... U BiH ***3,5 godina***.
Djele nas a u biti isti smo narod.