Regija
0

Na granici Srbije i Hrvatske zaplijenjeno 140 kilograma marihuane

Anadolija
Srbijanska policija je juče na Batrovcima, na granici prema Hrvatskoj, zaplijenila oko 140 kilograma opojne droge marihuana.

Droga vrijednosti oko 600 hiljada evra je bila sakrivena i specijalnim šupljinama u drvenoj ogradi za ceradu kamiona,  privedena su dva državljanina Makedonije Sevim A. i Ismail A.

“Osumnjičeni su prilikom izlaska iz Republike Srbije u kamionu makedonskih registarskih oznaka pokušali da prokrijumčare ukupno 319 paketa sa opojnom drogom marihuanom ukupne težine 137,950 kilograma”, saopštio je MUP Srbije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Marihuana je, kako su prenijeli beogradski mediji, bila sakrivena u specijalno izrađenim šupljinama u 64 drvene letve koje služe kao nosači cerade od kamiona.

U akciji su pored više policijskih službi učetsvovali i pripadnici carina Srbije, a pretpostavlja se da je droga  bila namenjena ilegalnom tržištu zemalja zapadne Evrope.

Osumnjičenima je određena mjera policijskog zadržavanja do 48 sati i nakon toga će biti predati nadležnom Višem tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.