Iskoristili situaciju
57

Na crnom tržištu u Srbiji prodali 6.000 zaštitnih maski, odmah uhapšeni i osuđeni

Dž. P.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Muškarci inicijala D.V. (28) i M.D. (37), koji su uhapšeni nakon što je kod njih pronađeno 6.000 zaštitnih maski, priznali su izvršenje krivičnog djela nedozvoljena trgovina, navode iz Trećeg osnovnog tužilaštvu u Beogradu.

Uhapšeni muškarci zaključili su s tužilaštvom sporazum o priznanju krivičnog djela i izrečene su im uslovne kazne. Također, izrečena je i mjera oduzimanje predmeta odnosno maski, piše Blic.

Navedene sporazume prihvatio je Treći osnovni sud u Beogradu i istog dana presude su postale pravnosnažne. Beogradska policija uhapsila je danas u Zemunu D.V. (28) dok je prodavao 6.000 zaštitnih maski.

Policajci su patrolirali Zemunom i primijetili muškarca pored kojeg su se nalazile kutije, od kojih pet velikih i dvije manje. Oni su ga legitimisali i u kutijama pronašli 6.000 zaštitnih maski.

Pretpostavlja se da je on htio da iskoristi situaciju s virusom korona i da proda zaštitne maske na crnom tržištu koje je prethodno kupio preko interneta. D.V. je priveden, kutije su oduzete uz potvrdu, a zatim je daljnjim operativnim radom policija došla do saznanja da je još jedan muškarac umiješan.