Srbija
0

Na beogradskom trgu prikazan film o Srebrenici

FENA
Na središnjem beogradskom Trgu republike u četvrtak navečer održana je mirovna akcija udruženja "Žena u crnom" u povodu 13. obljetnice zločina u Srebrenici i tom prigodom prikazan je kratki film Milice Tomić "Žene Srebrenice govore".

U filmu žene iz Srebrenice govore o svojim očevima, muževima i sinovima koji su nastradali 11. jula 1995. godine i pozivaju vlasti u Srbiji da priznaju svoju odgovornost za ono što se tada dogodilo.

Žene Srebrenice poručuju Srbima koji "nisu uprljali ruke" da ne nasjedaju na neistine koje se plasiraju o tom zločinu, a vlast u Beogradu još jednom pozivaju da ne skriva zločince.

Predstavnica beogradskog udruženja "Žene u crnom" Staša Zajović rekla je da u filmu žene iz Srebrenice, koje prenose poruke mira i pomirenja, jasno odvajaju one koji su sudjelovali u zločinima od ostalog dijela stanovništva.

"Građani Srbije trebaju se distancirati od zločinaca i napraviti diskontinuitet s tom zločinačkom politikom", kazala je ona novinarima na skupu kojem je prisustvovalo stotinjak građana, a među njima i čelnik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović.

Skup je osiguravala policija i protekao je bez incidenata.