Regija
53

MUP Srbije: Eksplozija u centru Beograda nije teroristički akt

Anadolija
Zbog eksplozije koja se dogodila u centru Beograda i uznemirenja građana, MUP Srbije saopštio je da akt nepoznatog muškarca, starosti oko 50 godina, koji je detonirao eksplozivnu napravu u jednoj slastičarni, nije teroristički akt.

"Dosadašnja istraga utvrdila je da se ne radi o terorističkom aktu, jer je ta osoba prije aktiviranja eksplozivne naprave zatražila od dvoje zaposlenih i jednog kupca da odmah izađu iz objekta. Takođe, ovom prilikom niko nije povrijeđen, a pričinjena je manja materijalna šteta“, navedeno je u saopštenju MUP-a Srbije.

Nepoznati muškarac raznio se bombom u slastičarni "Petković" u centru Beograda, na uglu ulica Ilije Garašanina i Takovske, oko 12:30 sati. Prema nezvačnim informacijama, muškarac koji se raznio ručnom bombom na koju je legao, istjeravši radnike i mušteriju iz slastičarne, rekao im je da izađu jer "želi da se ubije“.

On je potom otišao iza glavne prostorije, aktivirao eksplozivnu napravu, legao na nju, posle čega je došlo do eksplozije.

Slastičarna u kojoj je muškarac izvršio samoubistvo nekada je pripadala bivšem ministru kulture Bratislavu Petkoviću, koji je na toj funkciji bio od juna 2012. do jula 2013. godine, a član je Srpske napredne stranke od 2010.

Policija je izvršila uviđaj na licu mjesta, okolne ulice su blokirane za saobraćaj, a takođe odneseno je i tijelo pomenutog muškarca.