Regija
99

MUP Crne Gore potvrdio hapšenje 20 osoba iz Srbije, sumnjiče se za terorizam

FENA
Direktor Uprave policije MUP-a Crne Gore Slavko Stojanović (Foto: RTV Crne Gore)
Direktor Uprave policije MUP-a Crne Gore Slavko Stojanović (Foto: RTV Crne Gore)
Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore saopćila je kako je noćas u Crnoj Gori slobode lišeno 20 osoba iz Srbije, dok se za jednom osobom traga, a zbog sumnje da su na teritoriji Crne Gore počinili lrivično djelo stvaranja kriminalne organizacije i krivično djelo terorizma.

"Tačno je da su službenici Uprave policije, tokom prethodne noći, u saradnji s Agencijom za nacionalnu sigurnost i uz koordinaciju i po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, a postupajući shodno operativinim i obavještajnim podacima kojima je policija raspolagala, lišili slobode 20 osoba, državljana Republike Srbije, dok se za jednom osobom, također državljaninom Srbije, traga", izjavio je direktor Uprave policije MUP-a Crne Gore Slavko Stojanović.

Ove osobe, kako se navodi u saopćenju, osumnjičene su da su na teritoriji Crne Gore počinile krivična djela stvaranja kriminalne organizacije i terorizma.

Oni su, kako se sumnja, ušli u Crnu Goru i imali namjeru da prvo preuzmu automatsko oružje, a zatim da večeras izvrše napade na institucije sistema, policiju i predstavnike državnih organa, ne iskučujući mogućnost napada na visoke državne dužnosnike.

Uprava policije je u vezi navedenog događaja, shodno proceduri, uputila tužilaštvu informaciju koja je planirana za javnost, navodi se u priopćenju.