Regija
0

Muftija Muamer Zukorlić optužio medije za atmosferu linča

SRNA
Muamer Zukorlić
Muamer Zukorlić
Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić optužio je srpske medije da prave atmosferu linča.

Zukorlić tvrdi da postoji "medijski linč za sve one koji su se usudili da traže da Bošnjaci budu ravnopravni građani, zbog toga što su Bošnjaci odlučili da afirmišu svoje vrijednosti".

"Taj medijski linč je zbog toga što su Bošnjaci glasno zatražili da Srbija bude i nama dovoljna, da se u njoj dobro i bezbedno osećamo, a ne da može svaka politička 'šuša i muša' podići pendrek, policiju i tužilaštvo i udariti po onima koji im se ne sviđaju i neće da igraju po pravilima Beograda", mišljenja je Zukorlić.

On navodi da mediji prave atmosferu linča na način na koji su to, zajedno sa političarima, činili i u vremenu kada su, kako kaže, činjeni zločini u Štrpcima, Sjeverinu, Kukurovićima, Bukovici, Srebrenici, Višegradu.

Povodom godišnjice zločina u Štrpcima, u prijepoljskom Domu kulture, Zukorlić je optužio i srpsko tužilaštvo da, umjesto da goni zločince i njihove nalogodavce i inspiratore, "poručuje muftiji da prati šta on govori, kako bi utvrdili da li sadrži elemente krivičnog djela".

On je poručio da će, svaki put kada mu se zaprijeti, pojačati svoju retoriku, kao i da od nje neće nikada odustati, prenose beogradski mediji.