Uoči Parade ponosa
0

Mladići čekićem napali "Žene u crnom" tražeći "pedere"

Sarajevo-x.com
Mirovna grupa "Žene u crnom" saopštila je danas da su dvojica mladića, sinić oko 1.30 sati, upala u prostorije te organizacije i kuhinjskim čekićem napali njene aktiviste i aktivistkinje

Ovaj incident desio se neposredno pred održavanje Parade ponosa u Beogradu, što pokazuje da je homofobija motiv napadača, navedeno je u saopštenju koje prenosi Press.

"Da se nije radilo o slučajnom incidentu dokazuje i to da su mladići u prostorije ušli glasno tražeći 'pedere' među prisutnima, želeći da se fizički obračunaju", dodaje se u saopštenju "Žena u crnom".

"Politički motivisan napad na aktivistkinje i aktiviste 'Žena u crnom' desio se zato što jasno i nedvosmisleno podržavamo prava LGBT populacije i organizaciju 'Parade ponosa', kao što politički angažman 'Žena u crnom' ujedno podrazumjeva i jasnu osudu zločina počinjenih u naše ime", ističe se u saopštenju.

Ta organizacija zahtjeva od nadležnih institucija Srbije da u što kraćem roku pronađu počinioce i kazne napadače, napominjući da bi time "država pokazala da zaista ima političku volju da stvara demokratsku državu i poštuje vrijednosti ljudskih prava i sloboda".