Trovanje duše
4

Mitropolit Amfilohije: Crnogorska skupština povampiruje bratoubilački duh

SRNA
Foto: Screenshot YouTube
Foto: Screenshot YouTube
Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ocijenio je da Skupština Crne Gore ponovo povampiruje bratoubilački duh u Crnoj Gori.

"Umjesto da se naša Skupština bavi suštinskim problemima društva u Crnoj Gori, ona se bavi poništavanjem odluka od prije 100 godina. Povampiruje bratubilaštvo iz 1919, 1941. i 1945. godine", rekao je mitropolit Amfilohije.

Prema njegovim riječima, opasno bogubilačko i bratoubilačko sjeme ponovo počinje da truje ljudske duše.

On je istakao da ljudsko vječno dostojanstvo nikada nije bilo toliko ugroženo kao danas kada su ponovo počeli da proglašavaju za božanstva ono što je ništavno, prolazno i da se vraćaju bezbožnim, nečovječnim metodama i na njima grade budućnost naroda i čovječanstva, saopćila je Mitropolija crnogorsko-primorska.

Mitropolit Amfilohije izrazio je zabrinutost zbog uvođenja novog predmeta u osnovne škole "Zdravi stilovi života" kojim se umjesto izvorne hrišćanske etike uvodi nemoral u škole.

"Po tim zdravim stilovima života, djeca se truju od malih nogu sa najopakijim i najotrovnijim ugrožavanjem ljudskoga života, sa sodomijom", rekao je mitropolit Amfilohije.