Crni fond HDZ-a
0

Miši Kovaču 100.000 eura, a Nini Badrić 40.000

SRNA
Pjevaču Miši Kovaču je za nastupe u okviru predizborne kampanje HDZ-a 2007. godine iz "crnog fonda" stranke isplaćeno između 80.000 i 100.000 eura, a njegovoj koleginici Nini Badrić oko 40.000 eura, rekao je USKOK-u bivši glavni blagajnik HDZ-a Mladen Barišić u okviru istrage o Fimi mediji.

Barišić je rekao da je HDZ tim pjevačima platio honorare iz ugovora sasvim transparentno, a zatim im je iz "crne blagajne", u dogovoru s Ivom Sanaderom, isplaćen vrlo "krupan dodatak", javljaju hrvatski mediji.

Na pitanje USKOK-ovih istražitelja šta misli pod dodatkom, Barišić je rekao da je riječ o novcu pribavljenom iz poslovanja Fimi medije. 

Supruga i menadžerka Miše Kovača, Lidija Kovač na informaciju da postoje saznanja da je osim regularnog honorara postojao i dio "na crno" najprije je rekla: "Da. I?", a potom je dodala da ne želi da komentariše navode koji su "rekla kazala". 

U okviru istrage USKOK-a Barišić je ranije rekao da je, po nalogu bivšeg premijera Ive Sanadera, u junu 2007. u svom kabinetu isplatio 515.000 eura pjevaču Marku Perkoviću Tompsonu da ne bi pjevao ni za jednu stranku u predizbornoj kampanji. 

USKOK je istraživao Barišićeve navode o "crnom fondu" HDZ-a u kome je bio novac ukraden iz javnih poduzeća preko Fimi medije. U istrazi je otkriveno da je Barišić u svom kabinetu u Carini imao sef u kojem je čuvao taj novac.