Dok ga čuva policija
258

Ministar policije Srbije Aleksandar Vulin ostavio cvijet ispred murala Ratku Mladiću

E. M.
Ministar policije Srbije Aleksandar Vulin večeras je u jeku protesta u Njegoševoj ulici u Beogradu ispred murala ratnog zločinca Ratka Mladića ostavio cvijet.

Kordon policije večeras je blokirao Njegoševu ulicu, ali i sve prilaze muralu Ratka Mladića kako bi ga zaštitil od pristalica koji su još u večernjim satima htjeli ukloniti mural osuđenom ratnom zločincu.

Prilazak muralu nije bio nikome moguć pa ni građanima ni opozicionarima političkoj vlasti, ali je ministru Aleksandru Vulinu njegova policija čuvala leđa dok je ispred murala Ratku Mladiću ostavljao cvijeće.

Mnogi su osudili ovaj čin Vulina na društvenim mrežama uz poruke da nema sramotnijeg čina od tog da Vulinova policija čuva mural ratnog zločinca te su time kako kažu "poistovijetili državu s ratnim zločinima".

Vulin ovim potezom ili želi dodatno isprovocirati građane i uvrijediti žrtve ili poslati nedvosmislenu poruku da je ovaj njegov potez ujedno i stav Vlade Srbije, a to je zaštita murala ratnog zločinca. Da paradoks bude veći to se dešava na dan borbe protiv fašizma.