Novi predsjednik
175

Milatović nakon pobjede: Nikada više iz Crne Gore neće ići trzavice prema bilo kojoj zemlji Zapadnog Balkana

B. H.
Screenshot: RTCG
Screenshot: RTCG
Jakov Milatović je uvjerljivo pobijedio na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori osvojivši oko 60 posto glasova, dok je njegov protukandidat i dosadašnji predsjednik Milo Đukanović osvojio oko 40 posto.

"Večeras je noć koju smo čekali više od 30 godine i neka nam je sa srećom pobjeda svih nas. Neka nam je sa srećom pobjeda pomirene Crne Gore jer je ovo doista pobjeda pomirene Crne Gore i pobjeda svih nas", poručio je Milatović.

Nastavio je riječima da je "Crna Gora napravila jedan odličan korak naprijed".

"Rekla je zbogom prevaziđenom režimu Đukanovića i napravila korak naprijed ka ljepšoj i evropskoj Crnoj Gori i neka nam je sa srećom", poručio je novi predsjednik Crne Gore.

Iz izbornog štaba pobjedničke koalicije se u više navrata čulo skandiranje "nek se čuje sa nebesa, nema više DPS-a, Milo lopove".

"Vidite i večeras kakva je ovo sila zajedničke Crne Gore i ovo je Crna Gora svih nas koji su čekali ovu pobjedu i zato je ona ovako velika i ovako historijska. Mi smo večeras sa svim građanima rekli jedno presudno zbogom kriminalu i korupciji. Nikad više!", istakao je Milatović.

Dodao je kako ovo znači i korak bliže bogatoj i evropskoj Crnoj Gori.

"Želim da poručim da mi je se srce veliko od ovolikog povjerenja koje sam dobio, to je ono što Crna Gora nije imala, istinski ću biti predsjednik svih građana i građanki Crne Gore", kazao je Milatović i obećao kako će zajedno sa partnerima u narednih pet godina Crnu Goru uvesti u Evropsku Uniju.

Zatim je poslao poruku i zemljama regiona.

"Nikada više iz Crne Gore neće ići trzavice prema bilo kojoj zemlji Zapadnog Balkana. Crna Gora želi najbolje odnose sa svim zemljama Balkana. Želimo zajedništvo u evropskom Zapadnom Balkanu", poručio je Milatović.

Na kraju je još jednom zaključio sa stavom o pomirenoj Crnoj Gori i krahu Đukanovićeve vladavine.

"Mi ovdje svi zajedno poručujemo da smo rekli zbog jednom režimu i posljednjem diktatoru u Evropi zato ja večeras želim da kažem veliko hvala svima. Ovo je pobjeda pomirene Crne Gore. Crnu Goru niko više neće svađati", na kraju je kazao Milatović.