Predsjednik Hrvatske
0

Milanović o slučaju "Agrokor": Nemam razloga braniti Todorića, ali to je obična seljačka hajka

T. K.
Foto: Srecko Niketic/Pixsell
Foto: Srecko Niketic/Pixsell
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović komentarisao je finansijsko vještačenje u slučaju "Veliki Agrokor" koje je proglašeno nezakonitim dokazom, poručivši da je to jedna obična seljačka hajka.
"Nemam razloga napadati ili braniti Todorića, ali to je bila obična seljačka hajka. Znam da ima dosta ljudi koji ne mogu Todorića nacrtanog vidjeti, ali on je proglašen državnim neprijateljem kao da je John Dillinger", poručio je Milanović.

Naveo je da je on nagovijestio da će se ovo desiti.

"Ovaj zadnji slučaj, koji sam nagovijestio kada sam govorio o neodgovornosti DORH-a. Vidimo da je vještačenje koje je DORH naručio od konzultanta i na što je ulupano preko milion eura. Znamo ko je doveo tog konzultanta, ko je koga gdje doveo. Prošlo je šest godina. Tko je od huškača odgovoran za to?', postavio je retoričko pitanje Milanović obraćujući se novinarima u Poreču.

Istakao je da je neko odlučio da se Todorića uništi, ali da su traljavi i pohlepni i da to nisu uspjeli.

"Ako nekoga želiš da strpaš u zatvor moraš imati dokaze. Dobro vraćeni su neki dugovi, isplaćeni su dobavljači, ali predmeti propadaju zbog amaterizma i idiotizma", rekao je Milanović, prenio je tportal.hr.

Podsjetio je da prema zakonu niko ne smije ništa da kaže DORH-u.

"Ne da se ne smije vršiti pritisak nego ne smiješ im zinuti ni pisnuti jer Plenković prijeti progonom. Taj zakon hitno treba ukinuti", poručio je.