"Nemoguće ih poraziti"
83

Milanović: Bila mi je draža Ukrajina tri puta, ali Rusija je neuništiva

M. G.
Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović komentarisao je danas rat u Ukrajini rekavši da mu nije jasna Macronova izjava da se Putina ne smije poniziti.

"Nije mi jasno što je Macron time mislio. Ne znam kako bi se Putina moglo poniziti. Nemoguće ih je poraziti, oni su nasilni i prejaki i vrlo opasni. To vidimo. Donbas je 150 kilometara od Volgograda. Da je Rusija demokratija, trebalo je s njima razgovarati. Ne znam ko će taj poraz ostvariti. Ukrajinska mladost dok ne izgine sva", kazao je Milanović.

Dodao je da je to jedna zapetljana i komplicirana situacija.

"Nažalost je jednosmjerna. Ukrajinski predsjednik nema izbora da govori i radi ovo što govori, a to, nažalost, kao što vidimo, vodi u ratni poraz. Ruska čizma tamo gdje dođe ne odlazi. Neće ih niko potjerati. To je moćna vojna sila. Možemo se naslađivati njihovom sporosti, ali, nažalost, tako je kako je", kazao je Milanović.

Naglasio je da se tamo ne događa ništa dobro. Rusija nije demokratija, oni su neuništivi. Kao neprijatelj je neuništiva. Tako moramo razgovarati. Meni je bila draža Ukrajina tri puta, ali tamo ljudi ginu. I ginut će i dalje ako se ovako bude poticalo Ukrajinu da se bori, borba do zadnjeg Ukrajinca", naglasio je hrvatski predsjednik.