|

Milan Bandić izašao iz zatvora u Remetincu

Milan Bandić izašao iz zatvora u Remetincu
12
Klix.ba
19.11.2014. u 18:19
24
komentara
12

dijeljenja
Milan Bandić izašao iz zatvora u Remetincu Foto: Pixsell
Vanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda pustilo je zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića na slobodu.
Bandić je uplatio kauciju od čak 15 miliona kuna (oko dva miliona eura) u gotovini i pred istražnim sudijom obećao da neće utjecati na svjedoke i obavljati svoju dužnost pa je večeras pušten iz zatvora u Remetincu.

Pred zatvorom u Remetincu se okupilo tridesetak Bandićevih pristalica koji su ga došli dočekati i izraziti mu podršku, piše Index.

Na slobodu će izaći i svi Bandićevi suosumnjičenici, osim vlasnika firme "Bramgrad projekt" Branka Mihaljevića koji jedini umjesto gotovine želi založiti nekretnine vrijedne preko sedam miliona kuna.

Mihaljević će stoga ostati u istražnom zatvoru, a na slobodu će moći tek kada dokaže da je uknjižio založno pravo na nekretnine, a odluka o tome, nakon žalbenog roka, postane pravomoćna.

Nakon što je vanraspravno vijeće potvrdilo odluku da se tokom istrage mogu braniti sa slobode, uz kaucije i obećanje da neće kršiti mjere opreza, svoje su obaveze, uz Bandića, izvršili bivši šef Holdinga Slobodan Ljubičić, gradonačelnikov savjetnik Željko Horvat, direktor ZET-a Ivan Tolić, referent za javnu nabavku Zagrebačkog holdinga Filip Čulo, direktor Čistoće Miljenko Benko, pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum te glavni tajnik Zagrebačkog sportskog saveza Zdenko Antunović.
Prijavi grešku


Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...