Agencija Megalopter
0

Milan Bandić favorit Hrvata u BiH

FENA
Milan Bandić uvjerljivi je favorit hrvatskih državljana u BiH na predstojećim izborima za predsjednika Republike Hrvatske, pokazuju rezultati ankete provedene na uzorku 800 ispitanika u 22 općine u Federaciji BiH koje je provela agencija za istraživanje javnog mišljenja "Megalopter" iz Mostara.

Kako je priopćeno iz Izbornog stožera Milana Bandića, rezultati ankete pokazuju kako 52 posto od ukupnog broja ispitanika podupire Milana Bandića za predsjednika. Drugi je Dragan Primorac sa 16 posto, a slijede ga Andrija Hebrang sa 13 posto i Ivo Josipović s četiri posto glasova.

U Zapadnohercegovačkom kantonu Bandić je dobio 75 posto glasova, slijedi ga Hebrang s devet posto i Primorac s osam posto.

U Hercegbosanskoj županiji Bandić vodi s 52 posto glasova, slijedi ga Vidošević s 15 posto, dok Hebrang i Primorac imaju po šest posto.

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji Bandiću je povjerenje poklonilo 57 posto ispitanika, Primorcu 20, Hebrangu 11, dok je Josipoviću povjerenje poklonilo tri posto ispitanika.

U srednjoj Bosni Bandić je dobio 40 posto glasova, Primorac 26, Hebrang 19, Josipović četiri, a Vidošević tri posto glasova.