Regija
0

Mihotić: Pelješki most s hrvatske strane je u realizaciji

FENA
Državni sekretar u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske Tomislav Mihotić kazao je danas novinarima u Sarajevu da je s hrvatske strane Most na Pelješcu u realizaciji, bez obzira na dinamiku realizacije.

"Znači odabran je izvođač, radovi su započeti i mi se nadamo da će u primjerenom roku, po zadnjim odlukama Vlade, to je 2017. godine, most biti konačno realiziran", kazao je Mihotić, nakon potpisivanja dva međudržavna sporazuma s ministrom komunikacija i prometa BiH Rudom Vidovićem.

Također, kazao je da su BiH i Hrvatska krenule u proceduru da riješe međusobne odnose u upravljanju mostovima preko rijeka na granicama između dvije države i da se nada da će brzo doći do realizacije tog projekta.

"Ovo je bitno za obje države, jer mi smo jedna prometna cjelina i jedni bez drugih ne možemo. Niti BiH može s ostatkom Evrope biti kvalitetno povezana bez Hrvatske, a niti Hrvatska može biti nekim svojim dijelovima povezana kvalitetno s Evropom bez saradnje i zajedničkih projekata s BiH", naglasio je Mihotić.