{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mihajlović: Izgradnja autoputa Beograd - Sarajevo važna za cijeli region

S
SRNA
16.7.2018. u 11:22
14
63
Mihajlović: Izgradnja autoputa Beograd - Sarajevo važna za cijeli region
14
Mihajlović: Izgradnja autoputa Beograd - Sarajevo važna za cijeli region
Foto: F. K./Klix.ba
Ministrica građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je izgradnja autoputa Beograd-Sarajevo važna za cijeli region, a da autoput do Crne Gore i modernizacija pruge Beograd-Bar znači da Srbija izlazi na more.
"Shvatili smo svi da moramo da pravimo puteve i da se povezujemo. Autoput Beograd - Sarajevo je od ogromnog značaja, ne samo za Srbiju i BiH, već i za cijeli region", rekla je Mihajlović.

Ona je za televiziju "Prva" istakla da nema razvoja regiona bez razvoja infrastrukture i da je za Srbiju dobra svaka vrsta povezivanja sa zemljama u regionu.

"Potpisan je ugovor za treću dionicu željezničke pruge Beograd - Budimpešta, a modernizacija pruge Beograd - Bar za Srbiju znači izlazak na more", rekla je Mihajlović.

Ona je napomenula i da je sada na srpskim putevima 20 miliona više automobila u odnosu na prije dvije godine, jer se autoput završava.

"Cijeli saobraćaj ranije je išao preko Rumunije i Bugarske, izgubili smo milione eura, a da ne govorim o turizmu", rekla je Mihajlović i dodala da će završetkom željezničkog koridora Srbija postati nezaobilazna trasa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: