Regija
0

Među napadnutim navijačima Partizana u Zagrebu i pet bh. državljana

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Zagrebačka policija uhapsila je jednu osobu koju sumnjiči da je s više nepoznatih osoba u nedjelju sudjelovala u napadu na navijače beogradskog Partizana, pri čemu je lakše povrijeđena jedna osoba.

Policija ne tretira taj napad kao navijački sukob, ali je potvrđeno da je napad povezan s košarkaškom utakmicom odigranom u nedjelju između Cedevite i Partizana u Zagrebu.

Prema policijskom izvještaju, više nepoznatih osoba je u nedjelju oko 21,20 sati u kafiću na Trgu Krešimira Ćosića napalo pet bosanskohercegovačkih državljana, a zatim i 25-godišnjeg zaposlenika koji je pokušao spriječiti sukob.

Jedna je osoba privedena na kriminalističko istraživanje, dok je povrijeđenom 37-godišnjaku pomoć pružena u KBC Sestre milosrdnice, gdje je utvrđeno da je lakše povrijeđen, izvijestila je u ponedjeljak zagrebačka policija.

Napad se po pisanju medija dogodio 45 minuta nakon utakmice, kada je desetak huligana napalo navijače Partizana.

Hrvatska predsjednica u ponedjeljak je osudila svaki oblik nasilja i nesnošljivosti, te sukladno tome i premlaćivanje 18-godišnjeg azilanta u Karlovcu, huliganski napad koji se dogodio nakon košarkaške utakmice između Cedevite i Partizana te vandalski čin bacanja suzavca u noćni klub u Zagrebu.