Korona-kriza
8

Masovni protesti u Zagrebu, od vlasti zatraženo popuštanje mjera i pokretanje privrede

D. Be.
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL
U glavnom gradu Hrvatske danas su radnici i poslodavci organizovali masovne proteste sa ciljem da im se omogući rad, olabave restriktivne mjere donesene zbog širenja koronavirusa te pomogne privreda.

Demonstracije su organizovali kako bi vlast upozorili na neujednačenost epidemioloških mjera i na nedovoljne ekonomske mjere za firme pogođene koronakrizom.

"Dosta je nepotizma, dosta je korupcije", "Andrej, dosta je" i "Reketa, u sve se miješa", "Dajte nam da radimo", "Vratite PDV na 13%" ... pisalo je na transparentima.

Foto: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Sve je dobilo dodatnu dimenziju nakon represije nad nekolicinom poduzetnika i ugostitelja koji su u znak protesta u ponedjeljak otvorili svoje lokale, što je kulminiralo pritvaranjem vlasnika teretane Andrije Klarića, kojemu prijete dvije godine zatvora, prenosi Index.hr.

Foto: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

"Političari su samo naši predstavnici koji nam trebaju služiti, a ne vladati. Ja čak vjerujem da oni to sve rade iz dobre namjere, ali put popločan dobrim namjerama nekad odvede u pakao, a ovaj put je odveo u diktaturu koju više nećemo podnositi. Bolest je opasna, ne sumnjam u to, mislim da moramo pozdraviti naše liječnike i sestre, molim vas, jedan veliki pljesak za njih", rekao je između ostalog Klarić.

U Zagreb su, prema pisanju hrvatskih medija, stigli radnici iz brojnih gradova Hrvatske kako bi digli glas protiv aktuelnih mjera i poteza vladajućih struktura.