Odlazak Kanglera nije dovoljan
0

FOTO / Mariborčani opet protestuju, ovaj put traže ostavku Gradskog vijeća

Klix.ba
Foto: Rtvslo.si
Foto: Rtvslo.si
Stanovnici Maribora i u novoj godini nastavljaju po starom. Nakon što su krajem novembra organizirali niz žestokih protesta na kojima su tražili odlazak gradonačelnika Franca Kanglera, sada na ulicama zahtijevaju ostavku Gradskog vijeća.

Na ulicama Maribora večeras se okupilo 2.000 demonstranata koji nakon ostavke Kanglera zahtijevaju odlazak njegovog Gradskog vijeća i slovenske političke elite.

Osim što su palili metle demonstranti nisu pravili nerede, međutim poučeni ranijim iskustvom protest je osiguravao veliki broj policajaca, a dvije osobe su uhapšene.

Noseći transparante sa natpisima "Mi smo Maribor" i "Gotovi su", demonstranti su najavili novo okupljanje pred kraj sedmice u Ljubljani i drugim gradovima.

Foto: Rtvslo.si
Foto: Rtvslo.si
Jutros su na Starom mostu u Mariboru osvanule lutke na napuhavanje na kojima su bila nalijepljena lica tamošnjih političara. Lica na lutkama prikazivala su zamjenike gradonačelnika Tomaža Kanclera i Astrid Bah, direktoricu Gradske uprave Milicu Simonič Steiner te gradskog vijećnika Stojana Auera. Lutke su vrlo brzo uklonjene sa mosta.
Foto: Delo
Foto: Delo