Ne može u Sloveniji
7

Maribor zabranio Thompsonov koncert

FENA
Marko Perković Thompson (Foto: Youtube)
Marko Perković Thompson (Foto: Youtube)
Mariborska općinska uprava u srijedu je objavila da je prihvatila preporuku policije u tom slovenskom gradu na Dravi da se koncert hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona, kojemu je to trebao biti prvi koncert u Sloveniji, zabrani, prenosi Hina.

Organizator koncerta Milan Trol potvrdio je za slovenske medije da će se na odluku žaliti u predviđenom roku od tri dana, te da je svih 1.200 karata za Thompsonov nastup bilo prodano.

Odluka lokalnih vlasti došla je nakon što su se protiv koncerta kontroverznog hrvatskog pjevača izjasnile neke udruge i manje stranke, a u utorak u izjavama za mariborski list "Večer" posredno i premijer Miro Cerar te predsjednik parlamenta Milan Brglez iz slovenske Stranke modernog centra (SMC), navodeći da Perković i njegovi fanovi na koncertima šire netoleranciju i govor mržnje, na što je preporukom o zabrani zbog "povećanog sigurnosnog rizika" reagirala i policija.

Mediji u Sloveniji već su duže vremena navodili kako je Perkovićev koncert u Sloveniji potencijalno opasan i da se radi o pjevaču koji širi mržnju, te rehabilitira NDH ili ustaški pokret.

Oni ističu kako se odluka o zabrani očekivala, dok dio portala i medija bližih oporbi navodi da se radi o politički iznuđenoj zabrani.