{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Makedonska policija objavila nove snimke hapšenja terorista iz Kumanova

Piše: E. F./Klix.ba
12.5.2015. u 21:06
9
156
Makedonska policija objavila nove snimke hapšenja terorista iz Kumanova
9
 
Makedonska policija objavila je snimak na kojem se vidi predaja grupe od desetak terorista u naselju Tode Mendol u Kumanovu. Dvojica lidera albanske grupe su ubijena. Policija je pronašla oružje koje su oteli iz karaule Gošince. Jedan od zatvorenika je, navodno, pobjegao.
Prema pisanjima makedonskih medija, Mirsad Ndrecaj, "komandant NATO" i Rizaj Beg "komandant Begu" su najverovatnije ubijeni tokom policijske akcije u Kumanovu. Ndrecaj je identifikovan na osnovu dokumenata koji su kod njega pronađeni, tvrdi portal Alsat-M.

Kosovska tajna služba i kosovska policija objavili su dosijee ove dvojice bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova u kojima se navodi da su Ndrecaj i Beg, mimo zakona, nosili oružje i bili predmet istraga zbog navodnih otmica i organizovanog kriminala.

Takođe, protiv Ndrecaja su podnijete prijave zbog nanošenja tjelesnih povreda i prijetnji.

Podsjećamo, u policijskoj akciji koja se dogodila u jutarnjim satima 9. maja, između makedonske policije i oružane grupe, živote je izgubilo osam policajaca, a 37 je povrijeđeno.

Akcija makedonske policije rezultirala je eliminisanjem 14 pripadnika oružane grupe, dok ih se 30 predalo.

Vlada Makedonije odlučila je isplatiti odštetu porodicama poginulih policajaca, povrijeđenim policajcima, a novčane nagrade će biti dodijeljene pripadnicima policije koji su učestvovali u akciji te medicinskom osoblju.

Građanima čiji su domovi oštećeni ili uništeni također će biti nadoknađena šteta nakon što državna komisija procijeni štetu, saopšteno je iz Vlade Makedonije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: