Komentari (192)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gdje su bili Grci dok je Tito bio ziv.....
@SELAMsaDRINE Aleksandar Mali :p
@zako81 Zvala se SR Makedonija..kakva pokrajina...
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Na šta je Zagreb spao otkako desničari jašu zadnjih 7 godina. U Beogradu se aerodrom zove po jednom od najvećih naučnika svih vremena Nikoli Tesli, a u Zagrebu po Tuđmanu pred međunarodnim sudom dokazanom ratnom zločincu.
MunirBabudinovic A kad mu je presudjeno da je ratni zlocinac?
Alexandar the great, Iron Maiden.
Herz i jos da dodam, vidis roodju stitine i stotine godina, ali istina i ljubav kad tad pobijede. Mi smo ponosni na nasu srednjovjekovnu bosnu, njeke i bogumilske i katolicke kraljeve, koju su zivot dali i ginuli za bosnu, za razliku od vas koji radite suprotno sve cinite da je unistite, na kraju krajveva nosite prodjeve i identitet drugih naroda i aj ciku! Dvolicna vam je politika toboze kao drag vam taj historijski momenat a smisliti nista iz tog doba ne mozete npr LJILJANE
@herz cinjenica, da su bosnjani kao narod u dobroj mjeri prihvatili islam dolaskom osmanskog carstva, sto se tice njih samih nikad nije dovodilo u pitanje njihov bosnjacki identitet i ljubav prema bosni, osim sto su im drugi, takvi kao ti prisivsli razne pridjeve. To se ne moze reci za bosnjake koji nisu prihvatili islam, oni su na zalost zaboravili svoj identitet i svoju drzavu bosnu!
hajmo Hrvati, nemojte ispasti phichke, nek' Beograd mjenja ime aerodroma Nikola Tesla.
@dikobraz pored toliko srbijanaca, oni nashli hrvata za ime aerodroma. svakog koga ssrbi svojataju, a valja, nije rodjen u Srbiji... Djindjich, Andrich, Tesla, Kusturica... eto, bar je Djokovich rodjen u Srbiji, ali od oca crnogorca i majke hrvatice Internacionalni Aerodrom Sarajevo, to je naziv nasheg aerodroma, nije uoshte nazvan po ratnom zlochincu, vech po gradu nad kojim je izvrshen zlochin.
@dikobraz Tesla jest rodjenjem hrvat, a USA mu je pruzhila priliku da pokazhe svoj talenat. Da je ostao na bilo kom prostoru ex-yu, bio bi smatran za lokalnu budalu, nazhalost, jer je lik bio chak i van danashnjeg vremena. Srbija mu nishta nije dala u zhivotu, pa mi je smijeshno to svojatanje.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Nek se zove Alija Izetbegovic
hahaha, zagrcnuh se kafom...
Cccccc... Makedonci ponizeni do dna...
dajte mu ime makedonija. nega grci pushe
Nek bude "Aleksandar Makedonski"...
Ili Darko Panćev
Ja bih ga preimenovao u Aleksandar Makedonski :)
A što Makedonci ne bi prihvatili predloženi naziv Republika Makedonija Skoplje? Šta tome fali, samo je još dodat naziv glavnog grada u imenu države.
smijesno nekako :D Al haj kad moze kod nas naziv regije biti u nazivu drzave moze i kod njih naziv grada. :D
Samo me zanima sta današnji grci imaji zajedničko sa antickom grckom.
@Goldenproxy pa to je on kad ućiš od popa istoriju pa ti on namjerno preskoći nekoliko lekcija, ali obavezno kaže da su srbi i hrvati naselili balkan u 6 st ali su do 10 st nigdje nije culi niti zapisalo za njih i njihovo postojanje.400 godina je bila turska vladavina a vi imate rupu od 400 godina od dolaska do prvog spomena, ali to je istina sve ostalo je laž jer smeta vama i takvim kao vama.
@Goldenproxy Isto pitanje mozes postaviti i za srbe i hrvate.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ilib neka se zove Tose Proeski
i jadni Makedonci ostali bez imena... u suštini , nemaju po kome da daju ime, osim po Aleksandru, zato i idu tako daleko u prošlost. Sad...postoji opcija da uzmu po Kiri Gligorovu
kako rece CIA u svojoj analizi balkana :srpska historija pocinje 1912 sve ostalo je mit, znaju ljudi razlikovati stvari i nazvati ih pravim imenom hhhhhhhhhhh
@DrynskiSorabKingdom Vat da fak...
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
i jest se glupo zvao