Regija
0

Makedonija: Dan žalosti zbog pogibije policajaca, u Kumanovu novi pucnji

Klix.ba
(Foto: AFP)
Helikopteri od jutros nadlijeću Kumanovo, a čuju se i sirene Hitne pomoći, prenose makedonski mediji. Iz pojedinih dijelova grada ponovo čuju pucnji. Zbog pogibije pripadnika policije, danas i sutra u Makedoniji su dani žalosti, odlučila je Vlada te zemlje.

I makedonski mediji potvrđuju da se i jutros, nakon 28 sati može čuti pucnjava, da su policijske snage i dalje raspoređene u naselju Diva, kao i da iz pojedinih kuća i dalje kulja dim, piše Blic.

U centru grada situacija je nešto mirnija, javlja RTS i vlada uobičajena atmosfera za nedeljno jutro, neke prodavnice rade, a neke ne, i manje je ljudi na ulicama nego inače.

Podsjećamo, u policijskoj akciji u Kumanovu, koja je počela u noći između petka i subote poginulo je pet policajaca, a više od trideset povrijeđeno, potvrdila je ministrica unutrašnjih poslova Makedonije. Policijske snage pokrenule su akciju protiv naoružane grupe u Kumanovu.

List Večer navodi da su jučer poginuli Žarko Kuzmanovski (1981.), Nenad Serafimovski (1987.), Sašo Samoilovski (1982.) i dva pripadnika Ministarstva vanjskih poslova, jedan iz Gostivara, a drugi iz Štipa.