Hrvatska
17

Majci i maloljetnici određen jednomjesečni pritvor u Puli zbog ubistva trogodišnjeg dječaka

Klix.ba
Foto: Dnevnik.hr
Foto: Dnevnik.hr
Sudija za prethodni postupak Županijskog suda u Puli odredio je danas jednomjesečni pritvor 32-godišnjoj C.P. koja se sumnjiči za krivično djelo teško ubistvo djeteta. Pritvor joj je određene zbog opasnosti od krivičnog djela, neometanog odvijanja postupka, te zbog težine krivičnog dijela.

Kako se navodi u saopćenju suda, sudija je ispitao mlađu maloljetnicu koja se također tereti za krivično djelo teškog ubistva na štetu djeteta, te je i njoj odredio pritvor u trajanju od mjesec dana iz istih razloga kao i majci djeteta.

Županijsko državno tužilaštvo je nakon ispitivanja, pustilo 29-godišnjeg hrvatskog državljanina koji se sumnjiči za krivično djelo neprijavljivanje počinjenja krivičnog djela, da se brani sa slobode.

Za ubistvo trogodišnjega dječaka, čije je tijelo pronađeno u srijedu ujutro u plićaku u uvali Mandrač u Puli, sumnjiče se dječakova majka i jedna maloljetnica na način da su se dogovorile kako će usmrtiti trogodišnje dijete, što su i učinile u utorak u večernjim satima, u stanu u Ulici Akvilejski prilaz u Puli.

Nakon što su usmrtile trogodišnjeg dječaka, prenijele su ga u uvalu Mandrač, a potom je 32-godišnjakinja, u namjeri da oteža policijsko postupanje, pola sata poslije ponoći u srijedu došla u policijsku stanicu i lažno prijavila nestanak djeteta.