Eksperimentalno liječenje
9

Ljekar iz Skoplja dao milion eura kaucije u kešu, optužen za prevaru pacijenata u pandemiji

L. H.
Ljekar i vlasnik privatne bolnice Žan Mitrev dao je milion eura u gotovini Osnovnom krivičnom sudu u Skoplju kао garanciju da neće pobjeći iz zemlje, saopštio je šef skopskog tužilaštva Gavril Bubevski.

Protiv doktora Mitreva otvorena je istraga zbog sumnje da je prevario pacijente. Zbog opasnosti od bjekstva, ljekaru i vlasniku privatne bolnice Žanu Mitrevu u augustu je oduzet pasoš. Prema riječima Bubevskog, do sada je saslušano 80 posto pacijenata koji su prijavili da su oštećeni.

"Osim oduzimanja putne isprave, osumnjičeni je dao milion eura na ime garancije da neće pobjeći. Smatramo da je ovim mjerama obezbijeđeno prisustvo optuženog sudskom postupku," rekao je Bubevski na konferenciji za novinare u Tužilaštvu.

Prema riječima tužioca, istražni postupak za slučaj eksperimentalnog liječenja u bolnici "Žan Mitrev" pacijenata oboljelih od Covida trebalo bi da se završi za dva do tri mjeseca.

Osumnjičeni je, kako je saopšteno iz Državnog tužilaštva, u periodu od aprila 2020. do 2022. godine, želio da pribavi protivpravnu imovinsku korist, lažnim iznošenjem činjenica, dovodeći u zabludu pacijente koji su liječeni od Covid-19 metodom hemofiltracije.