Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma ko ima koristi od sandjaklija....samo povecavaju stopu kriminala
Pa vidite nije mi jasno ni jedan sandzaklija ne osuduje ovoga ljaica a on na tv pazar mnogo puta napad efendiju Zukurlica sa rijecima teskim ko sto je laze itd
Ljaicu Ljaicu! Ostavio si veliko breme Bosnjacima u Srbiji. Pisat ce historija da je jedan Bosnjak ili kako te Srbi zovu Musliman, uhapsio najveceg \"Serbskog heroja\" i predao ga Haskom tribunalu. Jadan li si Ti covjek. Shvatices to kad-tad bijednice instalirani i nepismeni.
Ne znam zasto su Bosanci toliko protiv Sandzaklija, sta su vam to uradilie Sandzaklije ?? Sandzaklije se biju u Srbiji i brane Bosnu..a Bosanci ne mogu da smisle Sandzaklije...kakav cudan narod u pm... Ovakva ce vam drzava biti sve dok ste vi takav narod.
Hajte srbi pravite barikade nije ovo za vas !!!
Ako srbi budu pametni onda sigurno Sandzak nece biti zariste, znaci sve je do srba, ako shvate realnost i dopuste Sandzaku mirno otcjepljenje od srbije onda ne vidim razlog za zariste, ali ako srbi budu to sprjecavali onda bi moglo biti svega a ishod se zna Sandzak ce da bude nezavisna drzava ili mirnim putem ili nekim drugim.
Srbijanac bi trebao biti svako ko živi na teritoriji Srbije, a Srbin je ipak pripadnik naroda.
Zato sto srbin nije pravilno gramaticki. Moglo bi jedino srbijanac reci za nekoga ko zivi u Srbiji
Šta se više buniš Sarajlijice? Pa istjerali ste sve Srbe iz Sarajeva, pa šta još hoćeš? Da i mi istjeramo? Nećemo papak, pa nismo svi hvalabogu sarajlije . Odhebi više!
Gdje ima i jedan srbin tu je sranje gdje ima i jedan srbin tu je rat gdje ima i jedan srbin tu je genocid gdje ima i jedan srbin tu je primitizam gdje ima i jedan srbin i srbija tu je terorizam i terora.!!!!!
Griješiš. Srbi (Serbi, Servi - stari naziv ) su serv, što znači uslužiti, poslužiti (serviser). Bili su uglavnom sluge i nisu označavali narod. Slaven isto potiče od riječi Slave što znači rob, i bili su robovi a ne neki narod.
Ma neko je zivio u iluzijama i ucio lazi o Serbima ili servima ,a zaboravljajuci da je srpska pravoslavna crkva poslije prvog svetskog rata nastala i tek kao nacija je srpski narod nastao u 19 vijeku koji imaju moldavsko i tursko porijeklo i sad bi da budu autohtoni narod a dosljaci su ustvari i kao imaju nesto sveto i ostale fore...Kopile se nekada nije racunalo covjekom ,nije mogao da svjedoci nista nikakva prava i zato je neko isfrustriran sto nezna gdje pripada Ima KRIZU IDENTITETA a naziv dobili po SRPU ,SRPOVI i p prelazi u b ...i nastase srbi ..
Kao i Hrvati, osim slavonaca koji su većinom germani.
Bosnjaci su autohtoni narod ilirsko-gotskog porijekla a slavenskog jezika Kralja Tvrtka i njegovu Kraljevinu su priznavali kako vizantija tako i Rim Ugarska a spominje se i u Turskim defterima od onda...Kralj tvrtko se krunisao kod danasnjeg teritorija koji se nalazi izmedju Prijepolja i Sjenice sto predstavlja danasnji Sandzak,selo Banovica kod Sjenice puna je stecaka i ostalih historiskih obilezja ,i danas se svadjaju Srbi i Albanci oko Bosnjacke mahale u Mitrovici ali svi je nazivaju Bosnjacka a sto se zove Bosnjacka od kuda Bosnjaci ...vidi mapu Kraljevine Bosne vidi Bosanskog pasaluka valjda ce svima biti jasno ko je zivio i ko danas zivi na tom teritoriju...
Kako? Pa ja znam Hrvate islamske vjeroispovijedi, Bosanaca katoličke vjeroispovijedi (npr - Franjevci). Zašto ne Srbin - musliman?