|

Ljajić: Pripremamo sastanak u Sarajevu o mjerama Hrvatske

Ljajić: Pripremamo sastanak u Sarajevu o mjerama Hrvatske
5
F
FENA
2.8.2017. u 13:44
22
komentara
5

dijeljenja
Ljajić: Pripremamo sastanak u Sarajevu o mjerama Hrvatske Foto: Blic.rs
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je u srijedu da se priprema sastanak koji bi se trebao održati u ponedjeljak u Sarajevu, a na kojemu bi zemlje regije trebale razmotriti nedavne mjere Hrvatske.
"Pripremamo zajednički sastanak i dogovaramo se o formatu i sadržaju skupa. Trebali bi sudjelovati predstavnici Srbije, BiH, Makedonije i Crne Gore, a cilj je zauzeti zajedničku poziciju nakon mjera koje je uvela hrvatska vlada o pojačanom inspekcijskom nadzoru. Te mjere su d"iskriminatorne prema izvoznicima iz tih zemlja", naglasio je Ljajić u izjavi Tanjugu.

Ljajić je kazao da su sve zemlje regije pogođene na sličan način mjerama Hrvatske i cilj sastanka je, ne da se zaoštrava situacija, već da se prvo pokuša u razgovoru s hrvatskom vladom riješiti problem.

"Ako ne uspijemo riješiti problem u razgovoru s hrvatskom vladom, drugi korak bi bio zajedničko obraćanje Europskoj komisiji, s obzirom da se radi o kršenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Treći korak bio bi da eventualno utvrdimo zajedničke protumjere, koje bi poduzeli ako se problem ne riješi, poručio je Ljajić.
Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...